Vegan Muffin κακάο μπανάνα
Υλικά για 6 τεμ.
ΣΤΕΡΕΑ
-
220 γρ. αλεύρι
-
20 γρ. κακάο σκόνη
-
1 βανίλια
-
25 γρ. κουβερτούρα σπασμένη ή σταγόνες σοκολάτας
-
15 γρ. βρώμη
ΥΓΡΑ
-
1 αυγό λιναρόσπορου (1 κ.σ. λιναρόπσπορου με 3 κ.σ. ζεστό νερό)
-
100 γρ. ώριμη μπανάνα
-
100 γρ. σιρόπι αγαύης
-
125 γρ. γάλα σόγιας
-
25 γρ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζω το αυγό λιναρόσπορου και αφήνω στην άκρη. Βάζω το ξύδι στο γάλα και ανακατεύω τα στερεά και αφήνω στην άκρη. Βάζω τα υπόλοιπα υγρά και χτυπάω στο μπλέντερ, ρίχνω τα υγρά στα στερεά μαζί με το αυγό λιναρόσπορου και ανακατεύω. Προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας ή την σπασμένη κουβερτούρα και αναμειγνύω. Σε φόρμα για μάφιν βάζω τις τουλίπες και με κουτάλι γεμίζω μέχρι την μέση περίπου. Από πάνω διακοσμώ με 2 η τρείς σταγόνες σοκολάτας. Ψήνω στους 175 για 20 λεπτά.